Trendspaning: Slik innreder vi våre kjøkken og bad i 2022

Tre på kjøkkenet, sunne rutiner på badet og en stor dose personlighet – gjerne i selskap med andre. Når Vedums designansvarlig, Jenny Andersson, titter inn i trendåret 2022 går det håndplukkede og naturlige igjen som en rød tråd gjennom våre hjem. I tillegg velger vi gjerne kortreist innredning til kjøkkenet og badet.

Familiebedriften Vedum Kök & Bad har innredet de svenske hjem i over hundre år, og holder fremdeles til i det lille samfunnet Vedum på den vestgøtske sletten. Omkranset av skog og enger, jobber Vedums designteam med å lage funksjonelle, vakre og langsiktige innredninger. Og det setter kundene pris på:

   – Det at stadig flere velger kortreist til kjøkken og bad er en trend som fortsetter, og vokser! Et ønske om bærekraftig innredning spiller selvsagt en stor rolle, men det er også en lengsel etter det personlige og håndplukkede. Jeg vil si at vi innreder våre hjem etter hjertet, på flere ulike måter! sier Jenny Andersson, designansvarlig i Vedum.

Designansvarlig Jenny Andersson lister opp: Tre trender for 2022

  • Treaktig fellesskaps-preg på kjøkkenet
    2022 er året er vi for alvor ser tre-trenden flytte inn i hjemmets hjerte. Jo mer tre, desto bedre! I tillegg fortsetter trenden med naturnære farger på kjøkkenet – som for eksempel linnebeige, havregult og tåkegrønt. Vi ser romslige kjøkken-øyer med avrundede hjørner. Mykt er stikkordet. En annen trend er sosial innredning, for i 2022 vil vi by inn til fest på kjøkkenet! Vi ser mange åpne og sosiale kjøkken, med sosialisering i fokus. Vi lager mat sammen – gjerne enkel mat som tallerkenmat, gryter og supper som går fort å lage, slik at vi kan legge vekt på det sosiale.

  • Badet – et balansert rom som tør å velge farger
    I 2022 vil vi ha hjem som får oss til å føle oss bra, som er balanserte og funksjonelle – og badet er virkelig det mest tydelige eksempelet. Våre bad preges av smart oppbevaring, vakre materialer og en nedskalert ro. En tydelig trend er at vi bruker mer tid på helse, å føle oss bra og å være i balanse. Og mange vil innrede sine bad deretter. Innredning i tre også på badet kommer til å være 2022 års melodi. Men vi tør også å fargesette våre bad og vi flørter med enda mer farger. I 2022 blir badene litt morsommere og litt roligere – på samme tid.

  • Velkommen til det personlige hjemmet
    Upersonlige og upraktiske hjem, uten fleksibilitet og funksjon, har ingen plass i 2022. Mye har sett likt ut de siste årene – men det forandres nå! Vi ser virkelig at det personlige og unike er i fokus. Stadig flere velger kjøkken og bad i fine, tidløse og personlige fargekombinasjoner. Man innreder med stor omsorg, og hver detalj teller. Det er så enkelt at mange tør å velge med hjertet. Det er langsiktig, holdbart og godt planlagt. Det er smart å velge miljøer som holder over tid, både visuelt og emosjonelt.

Senaste nytt från Vedum

Tåkegrønne toner og en duft av tre – møt Vedums baderomsnyheter for 2022

Sanselig og naturnært. Det er følelsen som preger Vedums nyheter til badet for 2022, når treet kommer inn på badet sammen med toner av tåkegrønt og rosa. Til årets lansering har den svenske innredningsaktøren også lagt ekstra søkelys på å utvikle det eksisterende sortimentet.

Trendspaning: Slik innreder vi våre kjøkken og bad i 2022

Tre på kjøkkenet, sunne rutiner på badet og en stor dose personlighet – gjerne i selskap med andre. Når Vedums designansvarlig, Jenny Andersson, titter inn i trendåret 2022 går det håndplukkede og naturlige igjen som en rød tråd gjennom våre hjem. I tillegg velger vi gjerne kortreist innredning til kjøkkenet og badet.

Innrederen lister opp: Fem løsninger som gjør badet smartere

Sittevennlig oppbevaring, hyller på veggene og oppfinnsom belysning er noen av løsningene som gjør badet smartere. Å planlegge for et praktisk og trivelig bad handler om å utnytte overflatene maksimalt. Men hvordan skal man tenke? Vedum lister opp fem smarte løsninger på badet som utnytter rommet uten å fire på stilen. I tillegg forteller Vedums designansvarlig, Jenny Andersson, om sine favoritter