Gå til innhold

Vedlikeholdsinstruksjoner

Ved å ta godt vare på baderomsinnredningen holder den seg ny og frisk lenger. Bla gjennom hele vedlikeholdsinstruksjonen eller les om det du er spesielt interessert i nedenfor.

 • Karmene er laget av fuktbestandig sponplate dekket med melamin eller finér og i noen tilfeller lakkert MDF-plate. Vi har både malte, finerte og folierte dører og dører i heltre. Alle har en finish av høy kvalitet. Ved rengjøring anbefaler vi å bruke en fuktig bomullsklut med et mildt rengjøringsmiddel, for eksempel såpe. Unngå å bruke sterke rengjøringsmidler som kan skade produktet. Merk! Hvis baderomsmøbelet trenger ekstra rengjøring, bør du unngå rengjøringsmidler med slipende effekt eller alkohol, da disse lett kan forårsake riper og unødvendig slitasje på overflaten.

 • Porselen er et keramisk materiale som er levende i produksjonsprosessen, og derfor kan det forekomme mindre buler og skjevheter. Hver enkelt servant gjennomgår en kvalitetskontroll og kontrolleres for å overholde de angitte toleransene. Porselensvasken har en glasert overflate som er lett å holde ren. Overflaten er motstandsdyktig mot de fleste kjemikalier, med unntak av sterke syrer (f.eks. saltsyre og svovelsyre) og sterke baser (f.eks. kaustisk soda). Rengjør porselensvasken regelmessig med vanlig rengjøringsmiddel. Bruk en fuktig klut til daglig rengjøring. Ved vanskelige flekker kan du bruke et mildt avkalkningsmiddel (f.eks. rengjøringsmiddel som inneholder eddiksyre eller sitronsyre). Disse rengjøringsmidlene er ideelle for å fjerne kalkavleiringer, men les alltid instruksjonene på emballasjen.


  MERK!

  • Ikke bruk sterke eller slipende rengjøringsmidler eller avløpsrens.
  • Ikke bruk alkaliske rengjøringsmidler (dvs. stoffer med en pH-verdi mellom 9 og 12).
  • Ikke bruk damprensere og skuresvamper.
  • Ikke la metallgjenstander ruste; rustflekker kan misfarge overflaten.
  • Ikke bruk rengjøringsmidler med flussyre. Hvis det brukes, må eventuelle rester fjernes raskt for å unngå korrosjon.
  • Unngå kontakt med hårfargeprodukter, da disse kan farge overflaten.
 • Servanter med Top Solid-overflate er slitesterke og har et glatt, steinlignende utseende. Top Solid er en matt mineralsk komposittoverflate med svært høy hardhet. Rengjør med en fuktig klut og et mildt rengjøringsmiddel som såpe eller oppvaskmiddel. Ved vanskelige flekker kan du alternativt bruke den medfølgende hvite rengjøringssvampen fuktet med vann. Unngå å utsette materialet for fargestoffer, for eksempel hårfarge. Materialet tåler maksimalt 70 grader. Smør overflaten med babyolje en gang i måneden for å hindre at smuss fester seg til materialet og at vannet renner av. Til mindre riper kan du bruke en hvit Scotch Brite-svamp. Dypere riper kan slipes forsiktig med våtslipepapir (korn 1200) eller en grønn Scotch Brite-svamp.

 • Servantene er laget av det steinlignende, slitesterke og rengjøringsvennlige komposittmaterialet Solid Surface. Til tross for navnet er materialet helt og holdent solid. Solid Surface har vært på markedet siden 1964 og omtales av og til som akrylstein. Solid Surface er også et godt miljøvalg, blant annet fordi det er laget av mineraler fra naturlige kilder.

  Daglig vedlikehold
  Det er raskt og enkelt å ta vare på Solid Surface. Rengjør overflaten med såpe og vann eller et mildt rengjøringsmiddel for å fjerne de fleste flekker og smuss som kan ha samlet seg. Gelvaskemidler og skureprodukter anbefales spesielt i kombinasjon med Scotch Brite. Skyll overflaten grundig med rikelig med vann. På denne måten sikrer du at den opprinnelige, karakteristiske, ugjennomsiktige overflaten på Solid Surface bevares på en trygg måte.

  Slik forebygger du skader
  Denne overflaten er generelt svært motstandsdyktig mot flekker. Vi anbefaler likevel ikke bruk av aggressive kjemikalier som aceton, trikloretylen eller sterke syrer eller baser. Enkelte stoffer som blekk, kosmetikk og fargestoffer kan sette flekker på overflaten ved langvarig kontakt med materialet. Alle flekker kan imidlertid fjernes ved å følge instruksjonene nedenfor. Brannsår fra sigaretter kan 
  fjernes på samme måte. Materialet tåler maksimalt 55 grader.

  Slik fjerner du vanskelige flekker, riper og brannsår
  Mindre overflateskader kan utbedres med en Scotch Brite kombinert med et vanlig skuremiddel. Hvis skaden fortsatt er synlig, kan du slipe området på nytt med ekstra fint sandpapir.

  Egnede produkter
  Rengjøringskremer eller -pulver som CIF®, VIM® eller lignende produkter som inneholder mikrogranuler som skrubber overflaten. Denaturert etylalkohol kan også brukes, men pass på at overflaten skylles grundig.

  Uegnede produkter
  Løsemidler som aceton eller trikloretylen og andre kjemikalier som sterke syrer (f.eks. muriatsyre) eller sterke baser (f.eks. kaustisk soda) eller svært aggressive stoffer for å fjerne tilstoppinger i vasken, løsemidler som brukes til veggmaling osv.

 • Komposittstein (kvartskompositt) er et industrielt fremstilt steinmateriale. Hovedbestanddelen er kvarts, som vibreres sammen med bindemidler og fargestoffer under vakuum. Egenskapene og utseendet til komposittstein kan variere fra merke til merke, den kan se ut som naturstein og er motstandsdyktig mot flekker og riper. Selv om komposittstein er varmebestandig, bør den ikke utsettes for varmesjokk. Komposittstein er slitesterk, holdbar og ikke-porøs. Den trenger aldri impregnering og er dessuten enkel å rengjøre og vedlikeholde. 

  Vi anbefaler at du bruker vann og et mildt rengjøringsmiddel til den daglige rengjøringen av kvartskomposittplaten. Bruk en bomullsklut eller oppvaskklut med litt rengjøringsmiddel og tørk av platen. Tørk deretter av med en mikroklut for å unngå striper fra oppvaskkluten. 
  Husk at alle rengjøringsprodukter bør ha en pH-verdi mellom 5-9. Produkter utenfor dette pH-intervallet risikerer å skade overflaten. Smuss på benkeplaten bør tørkes av så snart som mulig. Hvis benkeplaten er tilsmusset av fett fra sminke eller lignende, kan du vaske den med en ikke-slipende svamp og vaskemiddel. Skyll av alt vaskemiddelet med en våt bomullsklut. Tørk av med en mikroklut. Kvartskompositt tåler, i likhet med granitt og marmor, høy varme. Men ikke varmesjokk. Så en plutselig varmeendring fra for eksempel en varm hårføner eller rettetang kan skade overflaten. Bruk derfor alltid underlag.

 • Baderomsmøbler utsettes naturlig nok for mer fuktighet enn møbler i andre rom i hjemmet. Våre baderomsmøbler er designet for baderommet og laget av fuktbestandige materialer, både innvendig og utvendig. Men selv om våre baderomsmøbler er det, bør de ikke utsettes for vann eller ekstremt høy luftfuktighet.

  Sørg for god ventilasjon og at møblene er plassert i en slik avstand fra badekaret/dusjen at vann ikke kan sprute direkte på møblene. Våte flekker, selv vanlige vannflekker, bør tørkes opp så snart som mulig for å unngå at fukt trekker inn i fugene. Ta vare på baderomsmøblene dine med vil du ha glede av dem i mange år fremover.

Enkelt å montere riktig

For å gjøre det enklere for deg å montere baderomsinnredningen har vi laget en tydelig monteringsanvisning. Velg den serien eller det tilbehøret du skal installere og trenger hjelp til.