Gå til innhold

Bærekraftig utvalg

Vedums viktigste

Arbeidet vårt med et bærekraftig sortiment er knyttet til hele verdikjeden vår - fra design og produktutvikling, råvarer og produksjon til bruk, gjenbruk, resirkulering og avfall. Hjertet i virksomheten vår er produksjonsanlegget vårt i Vedum i Sverige, der vi har holdt til i over 100 år. Bærekraftig produksjon er en viktig del av det bærekraftige sortimentet.

Fokus på kvalitet

Høy kvalitet er et av Vedums kjennetegn og en del av forretningskonseptet vårt. Ved å produsere produkter med lang holdbarhet reduserer vi miljøpåvirkningen i hele verdikjeden og bidrar til å oppfylle flere av de globale målene.

Bærekraftig design og produktutvikling

Våre produkter og miljøer har en design som er trendy og personlig, aktuell og langsiktig på samme tid. Dette er møbler som du både skal ha lyst til og kunne leve med lenge, for noe av det viktigste med et bærekraftig hjem er å skape et hjem å trives i. Valgene du tar i hjemmet ditt, skal føles like naturlige i dag som i mange år fremover.

Svanemerket sortiment

I mer enn 10 år har vi arbeidet med å svanemerke deler av vårt sortiment av innredninger til kjøkken, bad, vaskerom og oppbevaring, og målet er å fortsette å svanemerke flere deler av sortimentet. 

BASTA-registrert

Deler av sortimentet vårt er BASTA-registrert. BASTA er bransjens eneste uavhengige miljøvurderingssystem for bygg- og anleggsprodukter. Formålet med BASTA er å fase ut stoffer med farlige kjemiske egenskaper fra bygg- og anleggsprodukter og bidra til Sveriges nasjonale miljøkvalitetsmål om et giftfritt miljø.

Fornybar råvare

Sortimentet vårt er basert på fornybar treråvare, hvorav en del er FSC- eller PEFC-sertifisert, og i tråd med vår målsetting vil vi jobbe enda mer for å øke bruken av sertifisert treråvare.

Miljøvennlige farger

Våre farger gir treinteriør en vakker, slitesterk og vedlikeholdsvennlig overflate. Fargene vi bruker i lakkeringen, er selvsagt fri for kadmium og bly. I tillegg resirkulerer vi rester av maling i sprøytemaskinene våre.

Forenkling av bærekraftige valg

For å gjøre det enkelt for kundene våre å ta bærekraftige valg tilbyr vi kun LED-belysning i hele sortimentet og vannbesparende funksjoner i blandebatteriene. Vårt egenutviklede avfallssorteringsutstyr er et annet eksempel.

Bærekraftsrapportering

I bærekraftsrapporten vår kan du lese mer om Vedums viktigste problemstillinger og lære mer om bærekraftsarbeidet vårt.